Tämä blogi on keskittynyt tarjoamaan lukijoilleen mielenkiintoista tietoa taloudesta ja lainoista. Kerron blogissani ajankohtaisista talouteen liittyvistä aiheista, kuten taloudellisen riippumattomuuden tavoittelusta ja maksutapojen kehittymisestä sekä tähän kehityskulkuun vaikuttavista taustatrendeistä. Digitalisaatio vaikuttaa voimakkaasti monella alalla eivätkä maksumarkkinat poikkea tästä. Tässä blogissa katsotaankin niin maksu- ja rahamarkkinoiden menneisyyteen kuin tulevaisuuteenkin. Tiesitkö muuten, kuinka merkittävä asema Suomen Pankilla oli maamme itsenäisyyden saavuttamisessa? Ellet tiennyt, jatka ihmeessä blogini lukemista.

Löydät blogista ajankohtaisia ja monipuolisia talouteen sekä lainoihin liittyviä juttuja

Löydät tästä blogista mielenkiintoisia talouteen sekä lainoihin liittyviä juttuja, joissa on pyritty ottamaan osaa ajankohtaiseen keskusteluun. Suomessa kohistaan tällä hetkellä esimerkiksi työttömyysturvan aktiivimallista, jota osa pitää keppinä ja osa porkkanana. Pyrin kertomaan tästä uudesta mallista objektiivisesti tarkastellen sen hyviä ja huonoja puolia sekä vaikutusta työttömien arkeen.

Vaikka työttömyydestä puhutaankin paljon, niin toisaalta myöskin taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen voidaan nähdä uutena trendinä. Yhä useampi haaveilee siitä, että voisi luopua palkkatyöstä mahdollisimman nuorena. Osa muuttaa tämän haaveen perässä Suomea edullisempaan maahan, jolloin pääomatuloja ei tarvita taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseksi niin paljoa kuin Suomessa asuttaessa.

Miten Suomen Pankki edisti 100-vuotiaan Suomen taivalta itsenäiseksi valtioksi?

Koska blogissa pyritään nostamaan esiin ajankohtaisia asioita, jotka koskettavat suomalaisten elämää, niin mielestäni on aiheellista ottaa osaa myös 100-vuotiaan Suomen hypetykseen. Taloutta käsittelevässä blogissa myös tähän hypetykseen on mielestäni luonnollista ottaa kantaa talouteen liittyvän tekstin kautta. Tästä syystä käsittelenkin Suomen Pankin vaikutusta Suomen itsenäisyyden saavuttamiseen. Moni ei välttämättä ole tullut edes ajatelleeksi tätä näkökantaa sekä sitä, kuinka oma keskuspankki auttoi Suomea ottamaan tärkeät askeleensa kohti itsenäisyyttä. Suomea auttoi suuresti se, että sen rahajärjestelmä oli erillinen Venäjän vastaavasta. Näin markka ei heikentynty samaa tahtia ruplan kanssa.