Millaisten talousblogien lukeminen kannattaa?

Netistä löytyy jo ilahduttavan paljon talousaiheisia blogeja – myös suomenkielisiä. Mutta miten sitten seuloa jyvät akanoista ja valita omalle lukulistalle sellaiset blogit, joiden lukemisesta on itselle aidosti hyötyä? Kerron tässä jutussa muutaman vinkin.

Valitse blogeja, joiden aihepiirit käsittelevät aiheita, joista olet kiinnostunut

Ensinnäkin kannattaa tietysti valita sellaisia blogeja, joiden aihepiirit puhuttelevat. Jos aiot esimerkiksi tavoitella taloudellista riippumattomuutta, valitse blogeja, joissa kerrotaan niksejä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Toisten kokemusten lukemisesta voi saada runsaasti inspiraatiota myös omaan säästämiseen. Lisäksi sijoittamiseen voi saada aivan uudenlaisia niksejä joltakin toiselta, jolla on sama tavoite kuin sinulla. Jos taas olet kiinnostunut mahdollisimman taloudellisesta matkustamisesta, kannattaa valita blogeja, joissa annetaan niksejä edulliseen matkustamiseen. Tällaisiakin blogeja löytyy onneksi pilvin pimein. Reppureissaaminen voi olla erityisen mielenkiintoista pienelläkin budjetilla ja tällainen matkailija voi kokea voittaneensa itsensä monin tavoin.

Ollessasi kiinnostunut oman asuinmaan kilpailuttamisesta sekä siitä, miten edullisemmassa maassa asumalla on mahdollista tulla toimeen pienemmillä tuloilla ja kenties saavutta taloudellinen riippumattomuus tavallista varhemmin. Monet ovat tällaisen idean jo ehtineet toteuttaa ja toisten kokemuksista lukeminen voikin olla silmiä avaavaa.

Valitse blogeja, joiden kirjoitustyyli puhuttelee sinua

Toinen hyvä valintakriteeri seuloessasi jyviä akanoista, on kiinnittää huomiota blogistin kirjoitustyyliin. Jos kaksi blogistia kirjoittaa samasta aiheesta suunnilleen yhtä asiantuntevasti, kannattaa valita se blogisti, jonka kirjoitustyylistä pidät enemmän. Näin palaat blogin pariin todennäköisesti yhä uudelleen ja uudelleen ja saat siitä kaiken irti. Jos taas koet blogistin kirjoitustyylin raskaaksi ja vaikeaselkoiseksi, tuntuu sinusta ehkä työläältä lukea blogia, vaikka sen sisältö olisikin mielenkiintoista.

Valitse blogi, jonka kirjoittajaan voit samaistua

Kolmas neuvo on valita blogi, jonka kirjoittajaan voit samaistua. Ehkä teillä on samantapainen tavoite tai kenties huumorintajunne lyövät yksiin. Tärkeintä kuitenkin on, että koet kirjoittajan samaistuttavana hahmona. Tästä syystä asiantuntijablogit eivät välttämättä olekaan kaikkien makuun, vaan moni pitää sellaisista talousblogeista, joissa asioista kerrotaan kansantajuisesti.

Ehkä voisit kirjoittaa omaakin talousblogia?

Jos olet kiinnostunut taloudesta, säästämisestä tai sijoittamisesta, voisit kenties kirjoittaa omaakin talousaiheista blogia. Blogi on nimittäin oivallinen alusta saada aikaan keskustelua sinua kiinnostavista aiheista. Saatat löytää samanmielisiä lukijoita, joilta saatat saada aivan uudenlaisia ajatuksia ja ideoita. Samalla voit verkostoitua muiden alan bloggaajien kanssa. Bloggaaminen on mielenkiintoinen harrastus, jonka kautta on mahdollista ansaita myös pieniä lisätuloja. Toki rahasammoksi ei monestakaan blogista ole, mutta jos tavoittelet taloudellista riippumattomuutta, on pienistäkin passiivisista tulovirroista hyötyä.

Oma talousaiheinen blogi voi toimia myös omana säästämispäiväkirjanasi, josta on myöhemmin itsekin helppo seurata oman taloudenpidon ja sijoitustoiminnan kehittymistä. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, kuinka tarkasti blogissa on järkevää kertoa suurelle yleisölle omista tuloista, menoista ja sijoitustoiminnasta, koska suuret tulot saattavat aiheuttaa helposti kateutta sekä muita lieveilmiöitä. Lisäksi kannattaakin miettiä myös sitä, onko hyvä kirjoittaa talousaiheista blogia omalla nimellä ja kasvoilla vai säilyttää oma anonymiteetti. Monet talousaiheista blogia pitävät kirjoittajat tuntuvat olevan anonymiteetin kannalla, mutta taas toisaalta omalla nimellä kirjoittaminen saattaa lisätä lukijoiden luottamusta blogia kohtaan.

Tarkkamarkka on esimerkki yhdestä hyvästä ja suositusta talousaiheisesta blogista, josta voi saada hyviä vinkkejä sekä omaan taloudenpitoon että omaan talousaiheiseen blogiin. Kyseistä blogia kirjoittaa ja ylläpitää Markus Ossi. Markus Ossin blogin aiheet liittyvät säästämiseen ja sijoittamiseen ja siitä löytyy juttuja esimerkiksi ostoksista, lainoista, matkailusta, tietoliikenteestä, sijoittamisesta, vakuutuksista sekä asumisesta. Kirjoittaja kirjoittaa kansantajuisesti, mutta mielenkiintoisesti monesta talouteen ja sijoittamiseen liittyvästä aiheesta.

ADD YOUR COMMENT